اگر شما هم طرفدار شکلات و کاپ کیک شکلاتی هستید حتما طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی که برای شما در نظر گرفتیم را از دست ندهید. این دستور کاپ کیک شکلاتی بسیار ساده و خوشمزه است، بنابراین مطمئن باشید دستورالعمل آن را فراموش نمیکنید.
رسپی کاپ کیک شکلاتی
مواد لازم | میزان مواد اولیه |
تخممرغ | 75 گرم |
شکر | 75 گرم |
روغن مایع | 60 گرم |
شیر | 60 گرم |
آرد | 120 گرم |
بکینگ پودر | 8 گرم |
پودر کاکائو | 10 گرم |
ابتدا مواد لازم را تهیه و آماده کنید سپس روی اپن آشپزخانه یا میز بچینید. اگر در آشپزخانه خود ترازو ندارید میتوانید از روش تبدیل گرم به پیمانه استفاده کنید، تا بدانید که چه مقداری مواد اولیه نیاز دارید. آرد را با قاشق هم زده و سپس الک کنید تا از حالت فشردگی و بهم چسبیدگی خارج شود. الک کردن و همزدن با قاشق، باعث میشود وزن آرد شما دقیق باشد، اگر در حالت فشرده از مواد آردی استفاده کنید اندازه شما دقیق نخواهد بود.
75 گرم شکر را به همراه 75 گرم تخممرغ، درون ظرفی ریخته و سپس با همزن برقی یا دستی حسابی مخلوط کنید. پس از مدتی مخلوط شما حالت فومی شکلی پیدا میکند. 60 گرم شیر را همراه با 60 گرم روغن مایع به مخلوط فومی شکل اضافه کنید و هم بزنید. یک ظرف بزرگ برای 120 گرم آرد انتخاب کنید سپس 10 گرم کاکائو و 8 گرم بکینگ پودر را به ظرف آرد اضافه و مخلوط کنید. سپس مخلوط به دست آمده را روی ظرف فومی شکل الک کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
در مرحله آخر مایع به دست آمده را داخل کاپهای سوفله بریزید. برای دیزاین میتوانید از فندق، بادام، میوههایی مانند گلابی و … استفاده کنید. کاپها را داخل ماکروویو به مدت 1.5 دقیقه با درجه حرارت 900 وات قرار دهید تا کاپ کیک شکلاتی شما آماده شود.
در ادامه شما را با برخی از مشکلاتی که ممکن است در پخت کاپ کیک با آن روبهرو شوید آشنا میکنیم.
مشکلاتی و نکات تهیه کاپ کیک شکلاتی
علت پف نکردن کاپ کیک شکلاتی
یکی از مشکلاتی که در طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی ممکن است با آن روبهرو شوید، پف نکردن کاپ کیک شکلاتی است. برای پف کردن کاپ کیک، علاوهبر دستور کاپ کیک شکلاتی باید بدانید که چگونه از مواد اولیه استفاده کنید. به همین دلیل کارشناسان بیک آکادمی نکاتی که در هنگام پخت کاپ کیک باید رعایت کنید را برای شما جمعآوری کردند.
برخی دیگر از دلایلی که در پف نکردن کاپ کیک شکلاتی تاثیرگذار هستند:
- اندازه مایعات مورد استفاده.
- کم یا زیاد بودن میزان روغن.
- طولانی شدن زمان قرار دادن کاپ کیک در فر.
- سرد بودن کره.
- داغ یا سرد بودن فر.
- در هنگام مخلوط کردن مواد اولیه، ترتیب را رعایت نکردید.
از الک کردن آرد غافل نشوید!
یکی از مواردی که در پف کردن کاپ کیک شکلاتی مهم است و باید آن را رعایت کنید، الک کردن آرد است. شما باید آرد را حداقل 3 بار الک کنید تا حسابی حالت پودری خود را حفظ کند همچنین در هنگام الک کردن آرد، باید بکینگ پودر را هم همراه آرد حسابی الک کنید.
تخممرغ
تخممرغ را با استفاده از همزن دستی یا برقی به حدی مخلوط کنید که حالت کفی شکلی پیدا کند. فراموش نکنید که تخممرغ را فقط در یک جهت مخلوط کنید و جهت دست را به هیچوجه تغییر ندهید.
فر باید داغ باشد
قبل از قرار دادن کاپ کیک شکلاتی، حتما فر را به مدت 15 دقیقه گرم گنید تا حسابی داغ شود. هنگامی که کاپ کیک را داخل فر قرار دادید به هیچوجه در حین پخت، در فر را باز نکنید. باز کردن در فر باعث میشود کاپ کیک شما پف نکند.
نکته: هنگامی که بو کاپ کیک شکلاتی به مشام شما رسید، میتوانید با استفاده از خلال دندان کاپ کیک را چک کنید که پخته است یا خیر. اگر تکهای از کاپ کیک به خلال دندان چسبید، یعنی کاپ کیک نپخته است ولی اگر نچسبید، کاپ کیک شما آماده است.
جهت همزدن مواد کاپ کیک مهم است
هنگامی که مواد اولیه کاپ کیک را هم میزنید باید یک جهت مشخصی را برای مخلوط کردن، به انتخاب خود، مشخص کنید. مثلا میتوانید در جهت عقربههای ساعت یا در خلاف جهت عقربههای ساعت، مواد اولیه را خوب هم بزنید.
بکینگ پودر
اندازه بکینگ پودردر پف کردن کاپ کیک بسیار مهم است. مقدار بکینگ پودر به ازا هر لیوان کاپ کیک، باید یک قاشق چای خوری باشد. همچنین فراموش نکنید که بکینگ پودر شما باید تازه باشد، اگر از بکینگ پودر قدیمی و کهنه استفاده کنید کاپ کیک شما پف نمیکند.
نکته: برای تازه ماندن، بکینگ پودر را در ظرف در بسته درون یخچال قرار دهید تا برای مدت طولانی تازه و سالم بماند.
نحوه استفاده از مواد اولیه در دستور کاپ کیک شکلاتی از مواردی است که باعث ایجاد پف در کاپ کیک شما میشود.
اندازه مناسب بکینگ پودر، جهت همزدن مواد، الک کردن آرد و … از مواردی است که در پف کردن کاپ کیک شکلاتی اهمیت دارد.
همچنین بخوانید: انواع شیرینی خامه ای و طرز تهیه آنها
سوالات در رابطه با پخت کاپ کیک شکلاتی
1. چرا روی کاپ کیک شکلاتی چسبنده ولی بافت داخلی آن خشک است؟
- مخلوط شدن بیش از حد مواد اولیه
- طولانی شدن زمان پخت کاپ کیک شکلاتی
- سرد شدن کاپ کیک
- استفاده بیش از اندازه از آرد
- کم یا زیاد بودن شکر
- مخلوط شدن بیش از اندازه تخممرغ
2. چرا کاپ کیک شکلاتی خمیری شکل میشود؟
- مخلوط نشدن مواد اولیه
- استفاده بیش از اندازه از تخممرغ
- زیاد بودن دما فر
- زیاد بودن روغن مایع
3. دلیل خشک و شکننده بودن بافت کاپ کیک شکلاتی
- کم بودن میزان چربی کاپ کیک.
- کم بودن مقدار شکر.
- استفاده زیاد از بکینگ پودر.
- کهنه بودن بکینگ پودر.
- استفاده بیش از اندازه از مایعات در کاپ کیک.
- مخلوط شدن زیاد مواد اولیه.
4. علت زبر بودن بافت کاپ کیک شکلاتی چیست؟
- داغ نبودن فر.
- روغن و شکر به حد کافی مخلوط نشدند.
- پایین بودن حرارت فر در هنگام پخت.
- آرد به اندازه کافی الک نشده است.
- میزان بکینگ پودر کافی نبوده است.
- مواد اولیه به حد کافی مخلوط نشدند.
در پایان
طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی که برای شما آماده کردیم را حتما درست کنید سپس نظرات خود را با ما در میان بگذارید، همچنین برای آموزشهای بیشتر میتوانید در دوره شیرینی و دسر بیک آکادمی شرکت کنید تا با انواع دستور کاپ کیک شکلاتی، بیشتر آشنا شوید.